Vijesti

Dom za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković- cijene, subvencije i korisnici

Sjednica Gradskog vijeća – treći čin u izvjestiteljskom dijelu sa skupa održanog u petak 29.rujna na kojem je sudjelovalo i 14 rukovoditelja Gradskih ustanova i društava. Oko sat i pol trajalo je informiranje vijećnika i odgovori rukovoditelja na pitanja koja su im postavljali članovi Predstavničkog tijela. Dolazak na sjednicu Gradskog vijeća direktora trgovačkih društava, ravnatelja gradskih ustanova, zapovjednika JVP i direktorice Turističke zajednice Daruvar-Papuk svojevremeno je također na sjednici Vijeća potaknula vijećnica Danijela Štefan. Prvi s pitanjima u Gradske teme na sjednici Vijeća vezano uz funkcioniranje Doma za starije i nemoćne osobe uključio se vijećnik Zdenko Franekić. Njega je zanimala mjesečna cijena smještaja i broj korisnika Doma za starije i nemoćne Ljudevite pl. Janković iz Daruvara. Što se tiče cijene Doma a kako je informirala prisutne ravnateljica ustanove Marina Vulinović
Vulinović

Ovo su cijene do kraja godine s tim što se od 1.siječnja iduće godine očekuju poskupljenja. Iako i ove sadašnje cijene premašuju iznose mirovina s jedne strane, s druge strane realna ekonomska cijena po korisniku u Domu je oko tisuću eura.
Vulinović

Drugo pitanje Zdenka Franekića odnosilo se na broj korisnika ustanove s naglaskom na broj Daruvarčana smještenih u ustanovi. Kako je izvijestila ravnateljica Marina Vulinović u Domu je trenutno smješteno 46 korisnika.
Vulinović

Grad Daruvar sufinancira troškove za sve korisnike smještene u Domu

Back to top button