Vijesti

Delfin protiv nasilja nad ženama

Godinama unatrag, Hrvatska se suočava s izazovima različitih oblika nasilja, s posebnim naglaskom na nasilje nad ženama i rodno utemeljeno nasilje.

U cilju suočavanja s ovim izazovima, Organizacija Civilnog Društva Delfin je osmislila program “KROZ SURADNJU DO KVALITETNOG PRUŽANJA USLUGA”, koji je usmjeren na višesektorsku suradnju i pružanje podrške ženama žrtvama nasilja. Program se temelji na podizanju standarda kvalitete stručne pomoći i podrške, psihosocijalnog i pravnog savjetovanja, edukacija za jačanje samopouzdanja te povećanje mogućnosti zapošljavanja žrtava nasilja..

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je prepoznalo i podržalo ovaj program financijskim sredstvima u iznosu od 25 tisuća eura godišnje.

Koordinatorica Mirjana Bilopavlović istaknula je važnost partnerstva s institucijama i udrugama kao ključnog faktora u uspješnoj realizaciji ovakvih programa.

Ovaj program predstavlja korak naprijed u borbi protiv nasilja nad ženama u Hrvatskoj i demonstrira važnost zajedničkog djelovanja kako bi se stvorili bolji uvjeti i postigao stvarni napredak u suzbijanju ovog ozbiljnog društvenog problema. 

Prenosi Lipički Compas

Back to top button