Vijesti

Daruvarski SDP pokreće peticiju Ne damo hostel u Malom Lošinju

Priopćenje za javnost GO SDP Daruvar

Poštovani,

ovim Vas putem želimo obavijestiti kako je Gradska organizacija SDP-a Daruvar krenula, temeljem odluke donesene na Gradskom odboru SDP-a Daruvar, u provođenje peticije naziva „Ne damo hostel na Malom Lošinju!“.

Peticija, točnije prikupljanje potpisa građana s prebivalištem na području grada Daruvara provodit će se svake subote i srijede počevši od 13. svibnja pa sve do 27. svibnja na štandu koji će biti postavljen u centru grada.

Ovom peticijom želimo dati priliku građanima naše grada da se očituju prema odluci o prodaji hostela na Malom Lošinju koja je donesena na 15. sjednici Gradskog vijeća održanoj 28. travnja ove godine. Podsjećamo, dvoje prisutnih vijećnika SDP-a na ovoj sjednici očitovalo se protiv ove odluke, dok treći član naše stranke nije zbog službenih razloga mogao biti nazočan sjednici, iako dijeli stav spomenutih dvoje.

Kao gradski vijećnici na konstituirajućoj sjednici 8. saziva Gradskog vijeća u lipnju 2021. godine prisegnuli smo da ćemo djelovati u korist naše lokalne zajednice i u korist građana našeg grada.

Ovakvu odluku smatramo nedopustivom i krajnje pogrešnom za grad koji se profilira kao turistički grad. Hostel na Malom Lošinju u vlasništvu je grada desetljećima. Nedopustivo je uopće dovoditi pod znak upitnika vrijednost ovakve nekretnine i njezinu eventualnu prodaju, a kamoli jasno u obrazloženju odluke o prodaju navesti kako se ista planira provesti u svrhu u namjene sredstava od prodaje za otplatu ostatka kredita za kupnju nekretnine Doma za stare i nemoćne osobe Ljudevite pl. Janković Daruvar, za postavljanje led rasvjete i izgradnje Dječjeg vrtića „Vladimir Nazor“. Smatramo kako ovakav potez nije u domeni pažnje dobrog gospodara i kako se prije kreditnog zaduženja trebalo drugačije osigurati po pitanju otplate istog, a ne prodajom nekretnine ovakve vrijednosti, kako one novčane tako i one emocionalne jer su hostel na Malom Lošinju kupili građani Daruvara, odvajanjem svojih sredstava prije nekoliko desetaka godina.

Samo pažnjom dobrog gospodara, pronalaskom točne i jasne strategije menadžerskog upravljanja ovom ustanovom i njezinom jasnom promocijom na tržištu možemo raditi za dobrobit našeg grada i naše lokalne zajednice.

Sačuvajmo hostel na Malom Lošinju u vlasništvu nas, građanki i građana Daruvara, radi nas i radi generacija koje dolaze. Molimo građane da svojim potpisom podrže ovu inicijativu i tako iskažu svoj stav prema ovoj odluci Gradskog vijeća.

U ime gradske organizacije SDP-a Daruvar:
Igor Jareš, predsjednik GO SDP-a Daruvar i gradski vijećnik
Dalibor Jareš, potpredsjednik GO SDP-a Daruvar i gradski vijećnik
Danijela Štefan, članica GO SDP-a Daruvar i potpredsjednica Gradskog vijeća

Back to top button