Vijesti

Daruvarska doktorica u društvu najboljih liječnika svijeta

Ne može se ignorirati činjenicu da u našem gradu živi i radi liječnica svjetskoga glasa. Naime, Ana Maletić je jedina hrvatska liječnica koja je primljena u punopravno članstvo međunarodnog udruženja koje okuplja najbolje liječnike iz cijeloga svijeta kada je u pitanju kosa – International Society of Hair Restauration Surgery.

Dr. Anu Maletić zatekla sam u obiteljskoj Poliklinici u popriličnoj gužvi. Upravo je na tretmanu bio jedan Talijan iz Milana s kojim su se sporazumijevali na engleskom jeziku. Jedan je pacijent, zadovoljan vidjelo mu se to na licu upravo odlazio…

Usprkos tome, susretljiva i ljubazna dr.Ana pristala je odvojiti nekoliko minuta i za mene.

Nekako je uvriježeno mišljenje da djeca doktora trebaju nastaviti tu tradiciju. I zaista jedan veći dio djece krene putem medicine. Tako je bilo i s Anom koja kaže da je znala da će biti doktorica još u vrtiću:
Maletić

San o medicini Ana je nastavila na medicinskom fakultetu u Zagrebu i na kraju specijalizirala plastičnu rekonstrukcijsku estetsku kirurgiju. Zašto je baš odabrala ovu vrstu kirurgije, Ana priznaje da je na to sigurno u jednom segmentu utjecala činjenica da su njeni roditelji liječnici otvorili Polikliniku:
Maletić

U potrazi za znanjem Ana je nakon završenog fakulteta obilazila svjetske klinike koje su se bavile estetskom kirurgijom.
Maletić

Tako je Ana s transplantacijom kose krenula prije više od deset godina. Tada prije 10 godina bila je to tabu tema, o kojoj se tek od nedavno priča na glas:
Maletić

S ovim problemom muče se i muškarci ali i žene, kojih je sve više s problemom prorijeđene kose.
Maletić

Transplantacija je vrlo zahtjevan proces, i dr.Ana ističe kako je to zapravo priča cijelog medicinskog tima koji radi na zahvatu:
Maletić

A rezultati su i više nego odlični. Zahvaljujući odličnom medicinskom timu u Daruvaru a od 2016. godine i Zagrebu gdje je otvorena druga Poliklinika, uspješnost je 99 posto.

Možda je manje poznato kako je Poliklinika Maletić i edukacijski centar.
Maletić

Što bi ova informacija mogla značiti za naš grad posebice u vidu primjerice zdravstvenog turizma ostavljamo na znanje turističkim djelatnicima, ali tome svakako još treba dodati kako cijela obitelj Maletić svijetom pronosi ime grada Daruvara.

Treba svemu dodati kako ova Poliklinika osim transplantacije kose, radi kompletnu estetsku kirurgiju:
Maletić

Treba još dodati kako uz sav posao, ova je obitelj napisala i šest knjiga:
Maletić

I za kraj našega razgovora, Ana je najavila preseljenje.S obzirom na ograničavajući kapacitet prostora u kojemu se trenutačno Poliklinika nalazi, Poliklinika Maletić uskoro mijenja lokaciju:
Maletić

Back to top button