Vijesti

Daruvar – Vinodar 2023.

Ovo je jedan od onih dana u kojem do izražaja dolaze sve prednosti ovog kraja opisane biranim riječima, dokumentirane u brojnim fotografijama, s posebnim značenjem za pojedince, radnike, vinare, degustatore u čast vinarstvu, vinogradarstvu, podrumarstvu i naravno vinu. Počašćen prilikom i za ovaj Vinodar, župan Marko Marušić otvorio je manifestaciju koja u njemu budi drage uspomene:
Marušić

Komisija je 142 uzorka vina pristigla na ovogodišnji Vinodar ocijenila 17.svibnja u prostorijama Zavičajnog muzeja Daruvar. Vrsni enolozi organizirani u dvije radne grupe od po pet članova dodijelili su jednu Diplomu s velikim zlatnim znakom, 50 Diploma sa zlatnim znakom, 58 Diploma sa srebrnim znakom, 16 diploma s brončanim znakom i dva priznanja. Najbolje ocijenjeno vino s 93 osvojena boda je Chardonnay 2022. Vinarije Matočec. U ime Vinarije Matočec tek nešto starije od Vinodara na kojem predstavljaju vina od samih početaka manifestacije, Marijan Matočec iz Đurđevca kao ponosni vlasnik Diplome s velikim zlatnim znakom ovom prilikom predstavio je vinariju koja je ove godine iza sebe ostavila, druge veće i poznatije…
Matočec

Za vinsku zvijezdu manifestacije Marijana Matočeca Daruvar i Vinodar imaju zlatni sjaj:
Matočec

S kojim vinom nazdravljamo u čast vinogradarstvu i vinarstvu:
Matočec

Sa zdravicom uz čašu velikog zlatnog vina prošlogodišnje berbe, otvoren Vinodar i dobrodošlica gradonačelnika Damira Lneničeka na manifestaciju i u Daruvar:
Lneniček

Na svečanom otvorenju okupljenima se obratio saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek:
Bilek

U ime organizacijskog odbora Vinodara o ovogodišnjem festivalu kratko, jasno i kao vino pitko predsjednica Ivana Plažanin Vuković:
Plažanin Vuković

Veliku organizacijsku jezgru Vinodara čine pojedinci koji zajedno djeluju kao dobro usklađen orkestar u kojem prva violina nakon 24 godine s odlaskom u mirovinu o ovogodišnjem Vinodaru u posebnom sjećanju. Milada Sofka ispraćena je u mirovinu prijateljski sa suzama u očima ekipe s kojom je radila sve ove godine i uz prijedlog da kao aktivna i iskusna članica, mirovini unatoč, pronađe način da nastavi svoja iskustva prenositi organizirajući i buduće manifestacije.

Vinska priča ide dalje do podruma Dvorca Jankovića gdje su se spustili i šumari-bajkeri iz Slovenije:
šumari-bajkeri

Uz čašu vina za ovogodišnji Vinodar samo vedro i veselo s visoko podignutim palcem gore uz riječi Vladimira Bileka:
Bilek

Back to top button