Vijesti

Daruvar- roditeljima osnovaca 300 kuna, studentima i srednjoškolcima stipendije

Od početka nove školske godine dijeli nas skoro mjesec dana. Trebalo je već davno početi štedjeti da bi se osigurala solidna svotica i oprema za školu bila potpuna a da se uspije povezati početak s krajem mjeseca pokrivanjem svih drugih troškova života. I ove godine Grad Daruvar uključuje se s financijskom injekcijom kako bi školsko pražnjenje novčanika bilo manje izraženo. Kontaktirali smo gradonačelnika Damira Lneničeka i provjerili, ima li u odnosu na prošle godine promjena u ovoj proračunskoj stavci?!
Lneniček

To su sve detalji u postupku definiranja uz napomenu kako bi iznos iz Proračuna za opremu osnovaca u novoj školskoj godini trebao biti za 100 kuna veći nego prošle godine:
Lneniček

Što se tiče srednjoškolaca i studenata…
Lneniček

Ova informacija o novoj stipendiji iz Grada Daruvara studentima i srednjoškolcima upravo je objavljena u danima kada obilježavamo prvu godišnjicu bez Slavice Rukavina, umjetnice koja je iza sebe ostavila osim slika i novce za pomoć nadarenoj djeci u školovanju, uz napomenu kako mjesečni iznos ove stipendije:
Lneniček

Tako da povrat stipendije ne bude neki financijski teret mladim ljudima nakon završenog školovanja:
Lneniček

A rješenje bi trebalo imati kontinuitet jer je i ovaj način svojevrstan prilog kružnoj ekonomiji u lokalnoj zajednici, tako da generacije i generacije u svo školovanju mogu računati na ovu vrstu pomoći, stipendiranje iz Fonda Slavice Rukavina:
Lneniček

Irena Ivanović-Lasta

Back to top button