Vijesti

Dajte svoj glas za bolji uspjeh sviju nas – poruka je učenika OŠ Vladimira Nazora Daruvar

Učenici OŠ Vladimira Nazora iz Daruvara trebaju vašu pomoć! Izradili su video i prijavili se na kreativni natječaj RTL-a za opremanje njihove školske knjižnice. Za osvajanje nagrade potreban im je upravo Vaš glas!

Svoj glas možete dati OVDJE.

(Tu smo pri kraju – 12. odozdo naviše. Kliknite na Osnovna škola Vladimira Nazora Daruvar i stisnite – podnesi! Jedino tako Vaš glas će biti priznat.)

Pet škola koje skupe najviše glasova čitatelja osvojit će nagradu za svoje učenike – lektirne naslove, informatičku opremu, društvene igre, potrošni materijal za radionice ili, pak, namještaj; što god im je potrebno da bi njihova školska knjižnica zasjala punim sjajem – u maksimalnom iznosu do 5.000,00 eura po školi.

I zato: ”Dajte svoj glas za bolji uspjeh sviju nas!” – poručuju učenici daruvarske osnovne škole i od srca se zahvaljuju svima koji glas daju baš njima.

OŠ Vladimira Nazora Daruvar djeluje na 6 lokacija – 1 matična škola i 5 područnih škola. Matična škola i Područna škola Frankopanska imaju svaka svoju školsku knjižnicu, međutim knjižnice dijele fond i knjige se prevoze iz jedne u drugu školu. Dakle, osnovni problem s kojim se suočavamo jest nedostatak knjiga lektirnih naslova, kao i knjiga za slobodno čitanje.

Školska knjižnica u Matičnoj školi djeluje u skučenome prostoru, odnosno postojeće police nisu adekvatne za prostor s kojim raspolažemo te bismo voljeli za knjižnicu nabaviti jednostrane police kako bi učenici imali što više prostora za boravljenje u knjižnici i kako bi se omogućila neometana posudba.

U Školskoj knjižnici Područne škole Frankopanska prostor knjižnice je nešto veći, međutim nedostaje nam stolova i stolica za učenike kako bi knjižničarka mogla u knjižnici neometano održavati nastavu knjižnično-informacijskog obrazovanja.

S kojim se još problemima susrećemo u našoj Školskoj knjižnici, prikazali smo u našem videouratku.

Tekst i fotografija: OŠ Vladimira Nazora Daruvar

Back to top button