Vijesti

Cvjetna subota u Julijevom parku – drugi dio

Izlagači gotovo iz cijele Hrvatske predstavili su svoju ponudu na tematskom sajmu u toplom jesenskom ozračju Julijevog parka. Prošli smo Cvjetnim sajmom i viđeno i zabilježeno podijelili u dvije programske cjeline. Izlagački kraći dio, izložba gljiva i jahanje na poniju Vilmi, već je ispričano u programu Radio Daruvara a u ovom drugom dijelu, u reportažni zapis prenosimo inserte iz razgovora s gostima i domaćinima koji su pronašli svoj kutak na Cvjetnom sajmu od ulaza do izlaza u Julijev park.

Krećemo s punkta Grada Daruvara i Darkoma gdje su se dijelili promotivni materijali u sklopu akcije Za ljepši Daruvar. O akciji ukratko savjetnica za komunalne poslove i zaštitu okoliša daruvarske Gradske uprave Tea Mik:
Mik

Nastavljamo dalje do sljedeće akcije kao programske sastavnice Cvjetnog sajma. Čajnu ceremoniju na tradicionalan kineski način uz zvučnu kupku u Julijevom parku i promociju svog holističkog centra Anima Mundi priredila je učiteljica Yoge i plesa Gloria Zacskai, pružajući uvid u pripremu čaja na tradicionalni kineski način:
Zacskai

Još jednu akciju na Cvjetnom sajmu organizirala je Liga protiv raka Daruvar. Članice Lige punih srca i presretne obavještavaju javnost kako su prikupile 14 tisuća kuna koje će biti dovoljne za 20 prijevoza onkoloških bolesnika, a kako u ime daruvarske Lige o subotnjoj akciji na Cvjetnom sajmu kaže predsjednica Milada Sofka:
Sofka

Nakon subotnje akcije Liga nastavlja prikupljati sredstva, nova akcija je već za dva dana…
Sofka

Na pozornici Cvjetnog sajma bili su i amaterski slikari koje je animirala i ekipirala Udruga mladih Naprijed Daruvar. Među više poznatih lica zaokupljenih prijenosom plavetnila na platno prepoznajemo voditeljicu LAG-a Bilogora Papuk Dijanu Turniški:
Turniški

Na svim platnima slikara amatera u fazi nastajanja slike primjećujemo dominaciju plavetnila, kako to?
Turniški

Predložak su svi dobili isti a slike u finalu i jesu pokazatelj individualnog pristupa zadanoj temi.

Na velikoj Cvjetnoj pozornici tražimo za razgovor izlagače. Oni su u Daruvar s osebujnom cvjetnom ponudom stigli odasvud, a o sajmu samo kratko, nemaju vremena za priču s nama jer su posvećeni kupcima. Razgovarali smo s izlagačima koji su na Cvjetni sajam stigli…

Na izložbi gljiva a kako saznajemo od Sandre Volšanski Farkaš u ime Udruge gljivara Kotrč, bilo je izloženo je i:
Volšanski Farkaš

Poslušamo i posjetitelje. U društvu supruge na sajmu je bio saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika za češku manjinu Vladimir Bilek:
Bilek

Tko u obitelji Bilek vodi računa o cvijeću?
Bilek

Što o sajmu kaže Antun Majdak?
Majdak

U svojstvu suorganizatora a u ime Grada Daruvara o Cvjetnom sajmu sve najbolje zamjenice gradonačelnika Vanda Cegledi:
Cegledi

U ime domaćina i suorganizatora Cvjetnog sajma, Ratko Vuković ravnatelj Daruvarskih toplica o gastro kutku odnosno gozbi u sklopu cvjetne manifestacije u Julijevom parku:
Vuković

Slijedi zvučna kulisa koje je u cijeli prostor unijela ritam. Poslušajte kako zvuče Antonio Mik i Josip Martinović:

Uz glazbu paše čaj pripremljen na tradicionalan kineski način a izbor čaja za šalicu topline i topli završetak subotnje cvjetne priča bira učiteljica Yoge, Gloria Zacskai:
Zacskai

Back to top button