Vijesti

Crveni pješački prijelazi – sve za bolju sigurnost pješaka

Prometna signalizacija ima vrlo važnu ulogu – obavijestiti i upozoriti sudionike o stanju na cestama te ih voditi tijekom njihovog kretanja kroz prometnu mrežu. Zbog toga mora biti i jasno vidljiva.

Iz ovoga razloga na području užeg centra Daruvara, brojni pješački prijelazi označeni su takozvanom termoplastikom u crvenoj boji, sve kako bi se povećala sigurnost pješaka u prometu.

Kako kaže Vedran Los referent za komunalne djelatnosti Grada Daruvara krenulo se ove godine s užim centrom ali će se već nagodinu pješački prijelazi na ovakav način označiti i u drugim gradskim zonama:
Los

Zbog svojih izrazito dobrih karakteristika termoplastika je postala neizostavan dio i najčešće korišten materijal za označavanje oznaka na kolniku diljem Europe. Takvi materijali su prilikom primjene manje osjetljivi na vanjsku temperaturu i temperaturu kolnika, a oznake izrađene od ovog materijala karakterizira vrlo dobra uočljivost u svim vremenskim prilikama, kao i u noćnim i drugim uvjetima smanjene vidljivosti, što je posebno važno za sigurnost pješaka..

Back to top button