Berba grožđa na 36 hektara vinograda Badela 1862 u Donjem Daruvaru

Ljepota je u kutu promatrača. Pogled s pozicije kod Biogala u Donjem Daruvaru prema vinogradima Badela 1862 istovremeno ima moć potaknuti i ponos na grad i znatiželju zbog ljepote krajolika, obrađene zemlje i uređene vinove loze… 36 hektara zemlje, brežuljaka i dolova, trsova punih plodova, vizualno govore o utjecaju poljoprivrede na turistički potencijal destinacije. I to nije sve kroz preglednost vinograda na površinama u Donjem Daruvaru vidi se prekrasan krajolik u kojem ljudski rad posao pretvara u umijeće a organizaciju rada u vještinu. Berba je u vinogradima Badela 1862 u Donjem Daruvaru započela prije 10-tak dana a o kvaliteti grožđa i ovogodišnjem urodu glavna enologinja Vinarije Daruvar Badel 1862 Suzana Jurišić. Uvod u priču je vrijeme berbe…
Jurišić
…a to znači…
Jurišić
I prinosi i arome zbog povoljnijih vremenskih prilika ove godine u kolovozu…
Jurišić
Organizacija berbe je i ove godine standardna, kaže Suzana Jurišić, bere se na dvije lokacije, ovdje u Donjem Daruvaru i bere se graševina u vinogradima u Križevcima koji su sastavni dio Badela 1862
Jurišić
Na ovim terenima ne može se dobiti značajna ekipa berača…
Jurišić
Hoće li možda ostati dio za ledenu berbu?
Jurišić
Kada smo već zakoračili u prošlost preko berbe grožđa samo podsjetnik kako je ne tako davno Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj bilo u berbi u vinogradima u Đulovcu
Jurišić
Ovogodišnja berba je u drugom tjednu a do kraja rujna ako ne bude prekida berba bi trebala biti gotova. Nakon berbe ulazi se u završnicu vinogradarske 2025. koja se već planira i priprema.







