Vijesti

BBŽ poljoprivrednicima sufinancira kamate na kredite za proljetnu sjetvu

Bjelovarsko-bilogorska županija će i u 2024. godini poljoprivrednicima sa svoga područja sufinancirati kamate na kredite za proljetnu sjetvu. Ugovore o sufinanciranju župan Marko Marušić potpisao je s predstavnicima šest poslovnih banaka, koliko ih i posluje na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

Prema riječima župana Marka Marušića potpisivanjem ovih ugovora BBŽ omogućuje poljoprivrednicima da nabave sve ono što im je potrebno za proljetnu sjetvu, od kvalitetnog sjemena do mineralnog gnojiva i zaštitnih sredstava, i to sada kada su cijene na tržištu niže. Prema informacijama s terena poljoprivrednici tako mogu ostvariti uštede u ukupnom ulaganju i do 30 posto – kazao je župan. Korisnici ovih kredita, pojasnio je nadalje župan, kao i ranijih godina mogu biti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a vlasnici su ili korisnici poljoprivrednog zemljišta i gospodarskih objekata te imaju prebivalište ili sjedište na području županije. Kamate na kredite se razlikuju od banke do banke, a bitno je da Bjelovarsko-bilogorska županija sufinancira tu kamatu do tri posto.

Ukupna izdvajanja za pomoć poljoprivrednicima u BBŽ od 2021. do 2024., su više nego udvostručena, kazao je župan Marušić, dodajući da Županija jednako tako povećava i izdvajanje za pomoć gospodarstvenicima i obrtnicima.

Ocjenjujući suradnju sa Županijom dobrom i kvalitetnom, riječi pohvale za sufinanciranje kamata na kredite za proljetnu sjetvu upućene su i od strane predstavnika banaka.

Nakon potpisivanja ugovora s bankama, župan Marušić je potvrdio kako je Javni poziv za kreditiranje proljetne sjetve objavljen i na mrežnim stranicama Bjelovarsko-bilogorske županije.

Izvor informacije i fotografije: BBŽ

Back to top button