Vijesti

Županija nagradila učenike

Bjelovarsko-bilogorska županija od ove godine uvodi praksu nagrađivanja učenika osnovnih i srednjih koji su na državnim i međunarodnim natjecanjima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto. Tim učenicima i njihovim mentorima župan Marko Marušić uručio je zahvalnice i prigodne poklon bonove.

– Mi kao Bjelovarsko-bilogorska županija smo odlučili uvesti praksu da na kraju školske godine nagradimo naše učenike koji su bilo na državnom, bilo na međunarodnom natjecanju osvojili prvo, drugo ili treće mjesto. Osim priznanja, odnosno zahvalnice odlučili smo za taj uspjeh uručiti i jednu simboličnu nagradu i to za prvo mjesto poklon bon u vrijednosti od 140 eura, za drugo mjesto poklon bon od 100 eura i za treće mjesto poklon bon od 70 eura, kako učeniku tako i njegovom mentoru. Na taj način željeli smo svima vama koji ste postigli te uspjehe pokazati da itekako cijenimo i poštujemo vaš rad. Ove godine imamo ukupno 52 učenika i 27 mentora koji su zavrijedili nagrade i svima vam na tome od srca čestitam – kazao je župan Marušić napominjući da Županija nije htjela raditi razliku između škola koji Županija jeste osnivač i one kojima to nije, odnosno kojima su osnivači gradovi.

– Svi ste vi naša djeca i naša budućnost i zato nismo htjeli raditi razliku nego sve vas nagraditi za vaš uspjeh bez obzira da li dolazite iz škole kojoj je osnivač Županija ili neki od naših gradova – kazao je župan ističući da su svi koji su postigli uspjeh predstavljaju ponos ove županija.

– Kaže se da na mladima svijet ostaje i doista kada vidimo sve vas onda možemo biti sigurni u našu budućnost. I zato vam još jednom od srca čestitam na uspjehu koji ste postigli i želim vam da budete i dalje tako uspješni i da time na najbolji način prezentirate sebe, svoju učitelje i mentore i našu Bjelovarsko-bilogorsku županiju – kazao je župan Marušić.

Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu osobno u ime nagrađenih učenika zahvalio je Ivan Vukelić, učenik Ekonomske i birotehničke škole Bjelovar, državni prvak na natjecanju u ekonomskoj olimpijadi i u ime nagrađenih mentora profesor Alen Klubička iz Tehničke škole Daruvar.

Back to top button