Vijesti

Prvi dan pete ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi u Daruvaru

U Gradskom društvu Crvenog križa Daruvar od danas se provodi trodnevna srpanjska akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Jedna od komparativnih prednosti ovog grada je humanost a što se ogleda i u broju dobrovoljnih darivatelja krvi i u odazivu na akcije poput ove. S obzirom na vrelinu srpanjskog, prvog dana provedbe pete ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi, informaciju o odazivu pružila je volonterka Gradskog društva Crvenog križa Daruvar Nera Sakar:
Sakar

Preporuka dobrovoljnim darivateljima krvi tijekom ljetnih vrućina?!
Sakar

A Daruvar je pozitivan primjer za slijediti i po broju dobrovoljnih darivatelja krvi:
Sakar

Među dobrovoljnim darivateljima krvi u dopodnevnim satima prvog dana srpanjske akcije u Daruvaru bio je i 25-godišnji Vladimir Flanjak koji peti put sudjeluje u akciji i podsjeća se kako se uopće odlučio pridružiti dobrovoljnim darivateljima krvi:
Flanjak

Preporuka Vladimira budućim dobrovoljnim darivateljima krvi…
Flanjak

U akciji danas sudjelovalo je dosta ženskih osoba a preporuka jedne od dobrovoljnih darivateljica krvi Anđelke Hlušička…
Hlušička

Akcija je u prostoru Gradskog društva Crvenog križa društva u Daruvaru provodi se i sutra od 12 do 18 sati te u srijedu u prostoru Osnovne škole u Siraču od 11 do 12 i 30. Provedba akcije završava u srijedu poslijepodne u Daruvaru.

Organizatori, Gradsko društvo Crvenog križa Daruvar i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu iz Zagreba, uz poziv dobrovoljnim darivateljima na sudjelovanje u trodnevnoj akciji podsjećaju, da je krv lijek, nije je moguće proizvesti na umjetan način a jedini izvor tog lijeka je čovjek! Donirana krv svakodnevno spašava živote a sada i ovdje pruža se prilika pridružiti velikom društvu dobrovoljnih darivatelja krvi!

Back to top button