Vijesti

Obnova gornje etaže Župnog doma u centru Daruvara

Župa Presvetog Trojstva smještena je u jednoj od najstarijih kuća u središtu Daruvara. Gradnja kuće odvijala se po etapama a tako će se provoditi i obnova. Razoran potres u susjednoj Sisačko moslavačkoj županiji krajem prosinca 2020. i u Daruvaru na Župnom domu urezao je tragove, odvojio zidove i ubrzao obnovu. Prvi dio postupka obnove je u samoj završnici. Župnik Ivan Popić osim što je duhovni predvodnik koji se u svakoj prilici potvrđuje kao vješt i dobar retoričar, pokazao se i vještim organizatorom posla na obnovi gornje etaže Župnog doma. Obnovljen prostor koji smo prošli u pratnji župnika potpuna je efektna, svjetla i uređena suprotnost donjem domu u kojem se od poda zidovima podiže vlaga a vrijedni detalji raspoređeni posvuda čekaju svijetli trenutak nove faze obnove i ovog dijela kuće da bi objekt u kompletu mogao biti kakav i treba, sačuvan od propadanja i reprezentativan.

O obnovi dijela Župnog doma informirali smo kada je započela a sada kada posao ulazi u završnu fazu, uvid u urađeno pruža župnik Župe Presvetog Trojstva u Daruvaru Ivan Popić:
Popić

Još jednom župnik Ivan Popić ističe zašto je bilo potrebno krenuti u ove radove:
Popić

I s ovim poslom došle su izražaja organizacijske sposobnosti jer unatoč deficitu radne snage sve što je planirano i urađeno je:
Popić

Gornji dom Župe Presvetog Trojstva kuće u centru Daruvara stare više od dva stoljeća je u fazi završnih radova na obnovi:
Popić

Provedbom obnove na katu promijenjene su sve instalacije:
Popić

U prilog ovoj priči oko završetka obnove gornje etaže Župnog doma dodajmo:
Popić

Back to top button