Vijesti

Ekonomska i turistička škola sudjelovala na smotri Mirotvornih škola u Osijeku

U Osijeku je održana 1. Učenička smotra Mirotvornih škola, na kojoj je između 20-ak škola iz Hrvatske sudjelovala i daruvarska Ekonomska i turistička škola sa učenicama Ivom Medić i Klarom Vrnavić. Mentorica im je bila profestorica Ivana Leder. Ovogodišnja tema je bila „Sukob kao prilika” istaknula je profesorica Leder:
Ivana

Učenička smotra u Osijeku trajala je tri dana, a koje teme su se obrađivale otkriva profesorica Ivana Leder
Ivana

Daruvarska Ekonomska i turistička škola poznata je po provođenju brojnih projekata i aktivnosti, a od 2017/2018 škola je proglašena prvom Mirotvornom školom U Hrvatskoj.
Ivana

O sudjelovanju na smotri u Osijeku, te o radionicama i predavanjima više nam rekla učenica Klara Vrnavić
Klara

Daruvarske učenice i same su držale radionice za ostale učenike Učeničke smotre u Osijeku, otkrila nam je učenica Iva Medić
Iva

Kako su učenica napisale u svojoj prezentaciji ključ za rješavanje sukoba je razviti pozitivnu strategiju kojom se u situaciji sukoba neće razviti u napad na drugu osobu nego u zajednički napad na problem. Komunikacija je osnova svakog pozitivnog rješavanja sukoba. Važno je prepoznati da imamo dar govora zbog razgovora i dogovora.

O jednoj radionici više nam je rekla Klara Vrnavić
Klara

Može li se i na koji način smanjiti nasilje u školama? Iva Medić
Iva

Može li se i na koji način zaustaviti nasilje među djecom i kakva je situacija u Ekonomskoj i turističkoj školi u Daruvaru?
Ivana

Back to top button