Vijesti

Dani srpske kulture u Daruvaru

Srpsko kulturno društvo Prosvjeta Pododbor Daruvar i Vijeće srpske nacionalne manjine Grada Daruvara pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine priređuju Dane srpske kulture u Daruvaru. Manifestacija započinje večeras u 19 sati u Srpskom kulturnom centru u središtu grada. O pripremljenim programima ovogodišnjih Dana srpske kulture u Daruvaru, u ime jednog od organizatora, Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Daruvara, predsjednica Nikolina Glodić:
Glodić

Večerašnje predavanje Daruvarskog paroha o Postu, tradiciji i suvremenom dobu priređuje se od 19 sati u Srpskom kulturnom centru Isidor Dobrović. Kako pojašnjava voditelj predavanja Đorđe Teodorović, u zajedničkom dogovoru usuglašen je početak manifestacije izlaganjem kroz razgovor predavača s posjetiteljima:
Teodorović

Svi koji žele proširiti spoznaje o ovoj temi pozvani su na večerašnje interaktivno predavanje Daruvarskog paroha Đorđa Teodorovića u Srpski kulturni centar od 19 sati:
Teodorović

Manifestacija se nastavlja u petak radionicom za djecu. Kako najavljuje u ime jednog od organizatora program manifestacije predsjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Daruvara Nikolina Glodić, radionicu nazvanu Različito a jednako vodi učiteljica Rada Božić:
Glodić

…Dobar izbor predstave u današnja vremena, a što se tiče još jednog programa ovogodišnje manifestacije…
Glodić

Uz razgovor i analizu teme o postu, na meniju večeras služi se…
Glodić

Back to top button