Vijesti

Bogat program Multipaka u Pakracu

Multimedija u Pakracu ili popularnije – Multipak, jedno je od najvažnijih gradskih događanja kojima se Pakrac prezentira kao grad kulture, glazbe i dobrih vibracija koje se osjećaju na svakom koraku. Što je ustvari Multipak otkriva Jelena Hihlik ravnateljica Muzeja grada Pakraca:
Hihlik

Za vrijeme Multipaka Pakrac je jedan od najbolje ozvučenih gradova na svijetu, središte dobrog zvuka, slike, riječi, ali i mjesto susreta za brojne posjetitelje koji pohode ovaj gradić u zapadnoj Slavoniji u potrazi za onim što ne mogu čuti ni vidjeti nigdje drugdje.
Hihlik

Audio/video izložba središnje je događanje svakog Multipaka. Tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana Multipaka u Pakracu izlaže više desetaka izlagača iz ovog dijela Europe, a predstavljaju se audio i video uređaji koje u Hrvatskoj nije moguće ni vidjeti ni čuti na jednom mjestu. Riječ je o širokom rasponu uređaja – od onih prihvatljivijih pa do onih najluksuznijih.
Hihlik

Centralni događaj Multipaka je večerašnji koncert Urbana.
Hihlik

Koncert počinje u 21 sat, a sutrašnji, posljednji dan Multipaka bogat je raznim događanjima najavljuje Hihlik:
Hihlik

Tijekom petka i subote dvorište kompleksa Janković postaje Dobro dvorište – prostor u kojemu vas očekuju različiti zanimljivi sadržaji, programi i aktivnosti: sajam na kojemu se predstavljaju lokalni i autohtoni proizvodi, zatim se ovdje kuha tradicionalni Multigrah koji već godinama za izlagače i posjetitelje spravlja Udruženje obrtnika Pakraca i Lipika, zabavljat će vas ulični svirači, a iz dvorišta kreće i biciklistički obilazak Pakraca te jedinstveni geocaching event. U dobrom dvorištu možete iskovati repliku slavonskog banovca, odnosno prve hrvatske kune koja je još u 13. stoljeću kovana upravo u Pakracu – u prvoj hrvatskoj kovnici novca.

Back to top button