Vijesti

13. Memorijal „Franjo Doležal”

U subotu je u Končanici održan 13. Memorijal „Franjo Doležal”, vatrogasno natjecanje djece i mladeži u kategorijama brentače i vježba s motornom štrcaljkom. Natjecanje je okupilo gotovo 300 djece s područja općine Končanica, grada Daruvara i općina Sirač, Đulovac i Dežanovac dok je domaćin bio DVD Končanica. Natjecanje je službeno otvorio pokrovitelj, načelnik Zlatko Bakunić.

Sva nadmetanja prošla su u pravom sportskom ozračju uz neizostavno navijanje za svoje ekipe, kako od ostalih natjecatelja tako i od mnogobrojne publike koja se u to subotnje poslijepodne okupila u Končanici na igralištu kod sportske dvorane. Ukupno 25 ekipa djece od 5 do 12 godina okupilo se u natjecanju s brentačama gdje je cilj bio da ukupno 9 natjecatelja sa tri brentače što prije napuni vodom iste i sruši tri mete postavljene ispred njih.

U ovom natjecanju nešto veću preciznost i brzinu pokazali su natjecatelji iz Gornjeg Daruvara i Daruvarskog Brestovca ali radilo se o stotinkama razlike među ekipama. U vježbi s motornom štrcaljkom popularno zvanom 3/1 A natjecalo se nešto manji broj ekipa, djece uzrasta od 12 do 16 godina. Cilj ove vježbe je u što kraće vrijeme složiti kompletnu stazu za gašenje požara, od usisnog voda do navalnog voda sa simulacijom paljenja motorne štrcaljke i puštanja vode. Ekipa koja je imala najbolje vrijeme uz najmanje grešaka i bila prva dolazi iz DVD-a Donji Daruvar.

Svi natjecatelji nagrađeni su prigodnim medaljama što je mnogima značilo da su baš oni pobjednici. Upravo to je i naglašeno na početku i kraju natjecanja, svi koji su sudjelovali su pobjednici.

Natjecanju su uz načelnika Končanice Zlatka Bakunića prisustvovali i zamjenica župana Tanja Novotni Golubić, načelnik Đulovca Anđelko Kolić, načelnik Sirača Igor Supan te predsjednik Vatrogasne zajednice BBŽ Silvestar Štefović.

Back to top button